tiistai 16. huhtikuuta 2013

Elinvoimaa pienille kaupoille!



Kysyimme kansanedustaja Sari Sarkomaalta, mitä kivijalkayritykset ja putiikit hänen mielestään merkitsevät Helsingille.

”Kivijalkayritykset ja putiikit tekevät asuinalueista persoonallisia, viihtyisiä ja vetovoimaisia asua ja elää. Niistä saa ystävällistä palvelua ja yksilöllisiä tuotteita. Yrittäjyys on asia, jonka edistäminen on elintärkeää. Jokainen meistä voi itse vaikuttaa pienten kauppojen elinvoimaisuuteen suosimalla niitä ostospaikkoina.

Kotikulmillani Munkkiniemessä on monta upeaa kahvilaa, kauppaa sekä palveluyritystä. Meidän lapsemme valitsevat karkin sijaan karkkipäivänä aina mieluiten lähikahvilan ja sen herkulliset leivonnaiset. Samoin viikonlopun viettämisen aloitamme usein lähikahvilassa, jossa näkee paljon alueen ihmisiä, tuttuja ja ystäviä.”


Mitä edustaja Sarkomaa yleensä ostaa asioidessaan kotikulmiensa putiikeista?

”Viimeisen putiikkiostokseni oli kaunis kukkakimppu alakerran iki-ihanasta kukkakaupasta. Marita Laurentin kukkakauppa Laurent on paikka, josta saa ihania kukkia ja aina hyvän mielen. Sieltä saa varmasti sopivat kukat joka tilanteeseen, arkeen ja juhlaan.

Munkkiniemen puistotien suutarissa käyn myös ahkerasti. Siellä tehdään ihmeitä. Viiden hengen liikkuvan perheen kengissä riittää kunnossapidettävää. Itse kävelen joka paikkaan, mihin vain mahdollista, joten korkolappuja kuluu. Meidän suutarimme tekee vanhoista kengistä paremmat kuin uudet.

Munkkiniemessä on paljon kauppoja ja yrityksiä joista pidän kovasti. Lempikauppoihini kuuluvat mm. kukkakauppa Laurent, Munkkiniemen herkku- ja ruokakauppa Mumu, kemikalio Helmi ja lähikahvilat Max´s Cafe ja Café Delivo. Lisäksi Raikan raudasta löytyy kaikki mitä kotiin voi tarvita.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ehdotuksia? Ideoita? Jätä viesti!