maanantai 6. toukokuuta 2013

”Pieni pala maaseutua stadiin”


Aivan Kampin keskuksen tuntumassa sijaitsee suomalaista idylliä huokuva lifestyle-myymälä Lande. Kauppias Anna Pylsy on pyörittänyt liikettä Helsingissä nyt reilun kaksi vuotta, mutta perheyritys Design Pylsy on toiminut jo 25 vuotta Joutsassa.

Miten Anna päätyi landelta kivijalkakauppiaaksi Helsingin keskustaan?

"Valmistuttuani Kuopion Muotoiluakatemiasta elämäni haki hiukan paikkaansa ja olin valmis muuttamaan lähes minne päin Suomea tahansa. Äidilläni, käsityöyrittäjä Anu Pylsyllä, oli aina ollut haave perustaa oma pieni putiikki Helsinkiin ja niin asiat loksahtivat paikoilleen ja minä muutin Helsinkiin. Lande-myymälän imagolle tunnelmallisin ja paras mahdollinen ratkaisu oli kivijalkamyymälä, onneksi sellainen osui juuri oikeaan aikaan kohdallemme", Anna kertoo.




Annan mukaan parasta kauppiaana olossa on se, että saa itse vaikuttaa kaikkeen, kuten myymälän ulkonäköön ja tuotevalikoimaan. Hiljaisina päivinä hänelle jää aikaa esimerkiksi uusien tuotteiden ja printtien suunnitteluun, yrityksen nettisivujen päivitykseen sekä markkinointimateriaalien työstöön.

"Yksinyrittäjän arki on välillä yksinäistä, mutta mukavista asiakkaista saa paljon virtaa ja jaksaa hymyillä", Anna kiittelee.


Suomalaisuus ja laatu ovat tärkeä osa yrityksen identiteettiä. Landen juuret ovat Suomen maaseudulla, Joutsassa: tuotteet ovat kotimaisia ja niiden kuvioissa yhdistyy perinne, historia ja maalaisidylli.

"Lande-myymälän ja samalla koko Design Pylsy -yrityksemme tavoite on luoda ja tarjota laadukasta ja suomalaista arjen designia asiakkaille. Pyrimme myös tekemään tuotteet asiakaslähtöisesti. Asiakaskuntamme on todella laaja ja siksi meiltä löytyy lähes kaikille jotain", kauppias kertoo.



Lande shopin tuotevalikoimaan kuuluu kotimaiset kodin käyttötekstiilit, sisustustuotteet sekä asusteet. Design Pylsyn tuotteiden lisäksi myynnissä on myös muita maalla tuotettuja sisustus- ja lahjatavaroita.

Kannattaa siis ehdottomasti poiketa kaupungin hulinasta Landelle!

Lande
Urho Kekkosen katu 8B
00100 Hki
p. 040 742 4907
anna@lande.fi
www.lande.fi

Kuvat: Jaana Tihtonen