maanantai 29. huhtikuuta 2013

Kiitos Poikkea Putiikissa -viikosta!


Poikkea Putiikissa -viikko on nyt menestyksekkäästi takana. Kiitämme kaikkia osallistujia, sillä ilman teitä kampanjaviikko olisi huomattavasti hiljaisempi.


Tänä keväänä kampanjaviikolla oli mukana yhteensä huikeat 200 yritystä! Saimme nauttia monipuolisesta putiikkitarjonnasta koko viikon ajan.



Poikkea Putiikissa -viikko keräsi helsinkiläiset nauttimaan monenmoisista tempauksista. Hakaniemen hallissa ja putiikissa poikenneet pääsivät torstaina nauttimaan torilla esiintyneen Tuure Kilpeläisen ilmaiskonsertista.


Seuraava Poikkea Putiikissa -viikko järjestetään taas syksyllä, viikolla 37. Seuraavan kampanjaviikon yhteydessä järjestetään myös Muotipäivät by Fashion Unit.

Muotipäivät Helsingissä on muodintäyteinen suurtapahtuma, joka toteutetaan Poikkea Putiikissa -tapahtuman päätapahtumana Helsingin ydinkeskustassa. Mukana tapahtumassa on vaateliikkeitä, kauneudenhoitokeskuksia, tavarataloja, ravintoloita, kahviloita, parturi-kampaamoja, koru‐, kenkä- ja silmälasiliikkeitä.



Pysykäähän kuulolla, sillä Poikkea Putiikissa -viikko tulee taas :)

Kuvat: JaanaTihtonen ja Valpuri Aalto

torstai 25. huhtikuuta 2013

Arhinmäki kannustaa yrittäjiä yhteistyöhön

Mitä terveisiä kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki lähettää yrittäjille?

Lue lisää aiheesta TÄÄLTÄ.

keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

”Kyllä tästä vielä hullut päivät tulee!”

Eilen Poikkea Putiikissa -teemapäivä vei meidät Hakaniemen ja Kallion alueelle. Kävimme kurkistamassa Hakaniemen kauppahallin menoa kampanjaviikolla.


Kauppahallissa oli eilen mukava tunnelma ja yläkerrassa vilkkui Poikkea Putiikissa -kasseja ja -julisteita. Tunnelmaa loi myös loistava livemusiikki esitys: Jukka ja Lauri Ylinen viihdyttivät asiakkaita ja kauppiaita musisoinnillaan. 



Kauppiaiden ilmoittamat tarjoukset olivat kuulemamme mukaan vauhdittaneet kampanjaviikon kävijämääriä: ”Huomattavasti paremmin on mennyt nyt kuin viime syksynä! Antamani tarjous on tuonut kivasti asiakkaita”, Lena Blomster Onnenaurinko Oy:stä kertoo. 



Raija Lehtinen Punainen Lanka -liikkeestä oli huomannut jo hauskan pyörämainoksemmekin: ”Tykkäsin todella paljon Rautatieasemalla olleesta pyörämainoksesta! Se oli hauska. Täytyy ottaa tuollainen joskus omaankin käyttöön. Muistutti minua siitä, kun olin 90-luvulla New Yorkissa ja siellä näin liikkuvan automainoksen Absolut Vodkasta. Jo silloin mietin kuinka hauska idea liikkuva mainos on.”



Raija totesi lopuksi iloisena: ”Kyllä tästä vielä hullut päivät tulee!” 

Voit osalistua Hakaniemen kauppahallin omaa Poikkea Putiikissa -facebook tapahtumaan osoitteessa: https://www.facebook.com/events/275451902590190/

Kuvat: Valpuri Aalto


tiistai 23. huhtikuuta 2013

Poikkea Putiikissa Töölössä


Poikkea Putiikissa -viikko polkaistiin eilen käyntiin kauniin aurinkoisessa säässä ja päivän teemana oli Töölö ja sen moninaiset putiikit. Vierailimme kampanjaviikkoon osallistuvissa liikkeissä ja eilen vuoroon pääsivät vaate- ja asusteliike Lady Silvia, taidetarvikeliike Giotto sekä nahka- ja turkisateljee Boutique Bigarre.

 



Töölöstä löytyy putiikkeja laidasta laitaan, aina sisustusputiikeista taidetarvikeliikkeisiin. Monet näistä putiikeista ovat innolla lähteneet mukaan Poikkea Putiikissa -viikkoon ja eilen saimmekin nähdä runsaasti pinkkiä teemaväriä putiikkien ikkunoissa.



Tapasimme myös reippaita Poikkea Putiikissa -faneja heti kampanjaviikon alkumetreillä.

Pysy kuulolla, sillä Poikkea Putiikissa -teemapäivät jatkuvat ja seuraavana on vuorossa Kallio-Hakaniemi sekä niiden lähialueet.
Kuvat: Valpuri Aalto

maanantai 22. huhtikuuta 2013

Kevät saapui Helsinkiin: Poikkea Putiikissa -viikko on täällä!



perjantai 19. huhtikuuta 2013

Kivijalkayritykset ja putiikit kuuluvat elävään kaupunkikuvaan


Tänään meillä on taas ilo kuulla erään suosittelijamme mietteitä kivijalkayrityksistä ja putiikeista!

Kansanedustaja Leena Harkimo, mitä kivijalkayritykset ja putiikit merkitsevät Helsingille?

“Kivijalkayritykset ja putiikit kuuluvat elävään kaupunkikuvaan, niin myös Helsingissä. Ne tuovat kuluttajille kaivattua yksilöllisyyttä ja vaihtoehtoa valikoimaan.”

Entäpä millaisissa liikkeissä yleensä asioit?

“Käyn usein hyviksi toteamissani liikkeissä uudelleen, eli hyvä ja ystävällinen palvelu saa minut palaamaan. Toki myös "seikkailu" kaupungin uusissa liikkeissä on aina piristävää. Minulle tyypillisin säännöllinen palvelu kivijalasta on manikyyri ja pedikyyri.”

Kertoisitko vielä, mikä oli viimeisin putiikkiostoksesi?

“Viimeisin putiikkiostokseni on housut Kauniaisissa sijaitsevasta lifestyle-liikkeestä Harmony Living-Halista.”

Kiitos Leena Harkimo!

torstai 18. huhtikuuta 2013

Poikkea tapahtumakalenteriimme!



Poikkea Putiikissa viikko on aivan kulman takana, joten nyt jos koskaan on hyvä hetki pohtia sitä, mitä tuo vauhdikas kampanjaviikko tuokaan tullessaan. Poikkea Putiikissa – viikon aikana juuri sinulla on mahdollisuus osallistua monenlaiseen tapahtumaan ja tempaukseen!  Poiketako lahjakorttiarvontaan heti maanantaina? Vai maistellako karkkeja keskiviikkona? Mitähän kaikkea hauskaa Poikkea Putiikissa – viikolla tapahtuu?


Vastauksia löydät kotisivujemme kattavasta tapahtumakalenterista. Poikkea Putiikissa – kampanjaviikko tarjoaa erilaisia tapahtumia, elämyksiä ja toimintaa ympäri kaupunkia. Poimi kalenterista sinulle kutkuttavimmat tapahtumat ja nauti Poikkea Putiikissa – viikosta täysin siemauksin! Luvassa on mm. arvontoja, tarjoiluja, juhlistamista ja tutustumista. 


Myös täällä blogin puolella kannattaa pysyä kuulolla ensi viikon aikana, sillä julkaisemme kuvia ja tunnelmia eri kaupunginosista Poikkea Putiikissa – hengessä. 

Lisätietoja: http://www.poikkeaputiikissa.fi

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Elinvoimaa pienille kaupoille!



Kysyimme kansanedustaja Sari Sarkomaalta, mitä kivijalkayritykset ja putiikit hänen mielestään merkitsevät Helsingille.

”Kivijalkayritykset ja putiikit tekevät asuinalueista persoonallisia, viihtyisiä ja vetovoimaisia asua ja elää. Niistä saa ystävällistä palvelua ja yksilöllisiä tuotteita. Yrittäjyys on asia, jonka edistäminen on elintärkeää. Jokainen meistä voi itse vaikuttaa pienten kauppojen elinvoimaisuuteen suosimalla niitä ostospaikkoina.

Kotikulmillani Munkkiniemessä on monta upeaa kahvilaa, kauppaa sekä palveluyritystä. Meidän lapsemme valitsevat karkin sijaan karkkipäivänä aina mieluiten lähikahvilan ja sen herkulliset leivonnaiset. Samoin viikonlopun viettämisen aloitamme usein lähikahvilassa, jossa näkee paljon alueen ihmisiä, tuttuja ja ystäviä.”


Mitä edustaja Sarkomaa yleensä ostaa asioidessaan kotikulmiensa putiikeista?

”Viimeisen putiikkiostokseni oli kaunis kukkakimppu alakerran iki-ihanasta kukkakaupasta. Marita Laurentin kukkakauppa Laurent on paikka, josta saa ihania kukkia ja aina hyvän mielen. Sieltä saa varmasti sopivat kukat joka tilanteeseen, arkeen ja juhlaan.

Munkkiniemen puistotien suutarissa käyn myös ahkerasti. Siellä tehdään ihmeitä. Viiden hengen liikkuvan perheen kengissä riittää kunnossapidettävää. Itse kävelen joka paikkaan, mihin vain mahdollista, joten korkolappuja kuluu. Meidän suutarimme tekee vanhoista kengistä paremmat kuin uudet.

Munkkiniemessä on paljon kauppoja ja yrityksiä joista pidän kovasti. Lempikauppoihini kuuluvat mm. kukkakauppa Laurent, Munkkiniemen herkku- ja ruokakauppa Mumu, kemikalio Helmi ja lähikahvilat Max´s Cafe ja Café Delivo. Lisäksi Raikan raudasta löytyy kaikki mitä kotiin voi tarvita.”

perjantai 12. huhtikuuta 2013

Pieniä putiikkeja pelastamassa


Putiikit ovat lähellä sydäntäni, oli maantieteellinen sijaintini sitten mikä tahansa. Kaikista rakkaimpina itselleni koen putiikit, joista voi ostaa itselleen elämyksen. Haen karkkipäivän herkuiksi mieluummin käsintehtyjä praliineja Petris Chocolate Roomista kuin vain kipaisen hakemaan Siwasta suklaapatukan. Kahviakin on kivempi ostaa suoraan paahtimolta halutulla paahtoasteella ja jauhatuksella lähikaupan hyllyn sijaan. Kampaajalla käyn isojen kampaamoiden sijaan pienessä ja tunnelmallisessa Salon Noirissa. Suosin myös kosmeettisissa hoidoissa pienempiä paikkoja kuten aivan ihastuttavaa Olet ihana! -salonkia.


Kokemusten ja elämysten lisäksi ostan toki putiikeista myös materiaa. Mm. kirjoja ja koruja on kivempi ostaa luettuina kuin uusina, sillä silloin niillä on jo oma historia. Luonnollisesti tykkään shoppailla myös vaatteita kirpputoreilta ja vintage-liikkeistä, joista suosikkejani ovat varsin laadukkaat Kaivarin Kanuuna sekä Kaunis Veera. Pidän myös pienistä design-myymälöistä ja onnekseni esim. Katri Niskasella on oma putiikki sen lisäksi, että naisen suunnittelemia vaatteita voi ostaa Stockmannilta. Pienemmässä putiikissa saa henkilökohtaisempaa palvelua. Siinä yksi syy lisää suosia niitä.



Sen lisäksi, että tykkään asioida putiikeissa, ne tuovat mielestäni myös visuaalisesti iloa kaupunkikuvaan. Jotkut saattavat karttaa kivijalkaliikkeitä ja putiikkeja niiden hintatasojen vuoksi. Kannattaa huomioida, että usein hintataso on sama kuin ketjuliikkeissä ja jos nyt ei ihan satu olemaan, kannattaa pohtia, olisiko putiikin tunnelma ja palvelu kuitenkin sen pienen lisähinnan arvoinen sijoitus. Minun mielestäni on. :)

Teksti: Iina Moukola, lifestyle-bloggaja

keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

”Pienet putiikit ovat Helsingin rikkaus ja suola"


Kysyimme kansanedustaja Jaana Pelkoselta: mitä kivijalkayritykset ja putiikit hänen mielestään merkitsevät Helsingille?

”Pienet putiikit ovat Helsingin rikkaus ja suola. Ne elävöittävät kaupunkikuvaa ja luovat suurkaupungille ominaisen tunnelman. Helsinki olisi yksitoikkoinen ilman persoonallisia putiikkeja. Putiikinpitäjät ovat kullanarvoisia, tärkeitä yrittäjiä ja heidän toimintaansa tulee tukea ja kannustaa.”

Entä millaisissa putiikeissa Jaana yleensä asioi?

”Arvostan siistejä ja selkeisiin tuotevalikoimiin erikoistuneita liikkeitä. Laatu, yksilöllisyys ja persoonallisuus ratkaisevat tuotteissa. Myös asiakaspalvelulla on suuri merkitys: mikä sen ihanampaa kuin kiireen keskellä poiketa tuttuun putiikkiin, jossa jo valmiiksi tiedetään makuni ja jopa tarpeeni.

Ostan ruokatarvikkeita mahdollisuuksien mukaan lähiruokaan erikoistuneista pienistä kaupoista, joita ilahduttavaa kyllä on ilmaantunut yhä enemmän katukuvaan. Tuoreus ja puhtaus ovat ruokatarvikkeissa avainasioita.

Yritän myös välttää massamuotia ja suosia laadukkaita, kestäviä, ajattomia ja persoonallisia vaatteita, kenkiä ja laukkuja. Nekin löytyvät pienistä putiikeista.”

maanantai 8. huhtikuuta 2013

Hyvissä käsissä


Tunnelma Runeberginkadulla sijaitsevassa kauneushoitola Beauty Care Pointissa on kodikas ja viihtyisä, eikä vähiten Helsingin mukavimman kosmetologin Essi Tättilän ansiosta.

Essi perusti hoitolansa Etu-Töölöön puolitoista vuotta sitten. Monen kivijalkayrittäjän tavoin hän ehti luoda uran toisella alalla, ennen kuin lähti toteuttamaan pitkäaikaista haavettaan omasta kauneushoitolasta. Kosmetologin töitä hän teki omalla toiminimellä isomman kauneushoitolan tiloissa, ennen oman hoitolan perustamista.




Kauneushoitolalle kivijalkaliike on oiva valinta. Asiakkaiden on helppo tulla sisään ja yrityksen on helpompi saada näkyvyyttä. Liikkeeseen voi poiketa vaikkapa juttelemaan ihoon liittyvistä asioista tai tekemään ostoksia.

Beauty Care Pointin asiakaskunta koostuu 11-99 vuotiaista asiakkaista, mikä ilahduttaa Essiä suuresti. "Töölö on oikein hyvä paikka toimia kivijalkayrittäjänä", hän kiittelee.

Kivijalkayrittäjän arki on Essin mukaan vaihtelevaa, sillä etukäteen ei tiedä kuka liikkeeseen poikkeaa. Essi on yksinyrittäjä ja joutuu välillä käymään asioilla työajalla, mutta pyrkii kuitenkin olemaan liikkeessään aina aukioloaikojen puitteissa. Yksin ollessaan hän suunnittelee liiketoimintaa ja järjestelee paikkoja.

"Haluan, että paikat on tip-top, jotta asiakkaiden on hyvä tulla ja olla. Katson, että tuotteita riittää ja ne on sijoiteltu oikeille paikoille. Myyn liikkeessäni BIOLINEN kasvo- ja vartalohoitotuotteita, Rolf Stehrin meikkejä sekä neuLash ripsiseerumeita." , Essi kertoo.





Toimialansa haasteeksi Essi mainitsee sen, että kuka tahansa voi perustaa kauneushoitolan, jopa ilman asiaankuuluvaa koulutusta. Hänelle onkin tärkeää tuoda esille kosmetologin koulutusta ja siitä on merkkinä ikkunassa Suomen Kosmetologiyhdistyksen tarra. Se kertoo asiakkaille, että kauneushoitolassa työskentelee kosmetologikoulutuksen saanut ammattilainen.

Beauty Care Pointissa kannattaa poiketa hemmoteltavana pidemmänkin matkan päästä!

Beauty Care Point Essi Oy
Runeberginkatu 30
00100 Helsinki
p. 045 886 0065
essi@beautycare.fi
www.beautycare.fi

Kuvat: Jaana Tihtonen